C-vitamin rendelése

A C-vitamin előnyei a bőrre

A C-vitamin és az aszkorbinsav több funkciót lát el a szervezetben. Ezek közül igen fontos, hogy segít fenntartani az egészséges bőrt.

A C-vitamin előnyei a bőrre

Mivel a szervezet nem képes a C-vitamin tárolására, ezért rendszeresen kell belőle fogyasztani. A C-vitamin jó forrásai a narancs, a citrom, a lime, a paprika, a brokkoli és a grapefruit. 

Antioxidáns hatás

Amikor az oxigén kölcsönhatásba lép bizonyos molekulákkal, szabad gyökök alakulnak ki. A szabad gyökök igen reaktív és instabil molekulák, amik a sejtmembránokkal vagy a DNS-sel is reakcióba léphetnek és programozott sejthalált vagy a sejtek rendellenes működését idézhetik elő. Ez a sejtkárosodás szerepet játszik a rá és más betegségek kialakuláságban. A C-vitamin azonban úgy működik, mint egy antioxidáns, egy olyan anyag, ami megakadályozza a szabad gyökök okozta sejtkárosodást. Ez az antioxidáns hatás védi a bőrt a káros UVB sugaraktól, illetve a környezeti mérgektől. 

Sebgyógyulás

A C-vitamin a szervezetben képes a sérült bőrszövet hegesedését elősegíteni, így hozzájárul ahhoz, hogy a sebek megfelelően gyógyuljanak. A sebek lassabban gyógyulnak a C-vitamin hiány következtében. 

Főzés

Az aszkorbinsavnak van néhány előnye a konyhában is, amivel a citromsav nem rendelkezik. Az aszkorbinsav egyfajta tartósítószerként működik, ami megakadályozza, hogy a vágott gyümölcsök és zöldségek színe bebarnuljon. Kiváló támogatást nyújt a kenyérsütés esetében, mert elősegíti élesztő növekedését. 

Kollagén termelés

A C-vitamin segíti a szervezet kollagén termelését. A kollagén egy olyan fehérje, ami a csontok, az inak és az ínszalagok szerkezetének megőrzésében játszik fontos szerepet. A test szöveteinek egészségének megőrzésében nagyon fontos szerepe van. A C-vitamin így közvetetten hozzájárul a bőr puhaságának, simaságának és fiatalságának hosszú időn át történő megőrzéséhez. 

E-vitamin regeneráció

Az E-vitamin is antioxidánsként működik a szervezetben és a C-vitamin e vitamin regenerálásában is fontos szerepet játszik. Fokozza az E-vitamin felszívódását, ami fontos szerepet játszik a bőr egészségének megőrzésében.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!