A C-vitamin mechanizmusai

A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, ami megtalálható a legtöbb gyümölcsben és zöldségben, különösen a citrusfélékben, a citromban és a narancsban.

A C-vitamin mechanizmusai

A c-vitamin sokféle kiegészítő formájában is elérhető, ezeket pedig a legkülönbözőbb körülmények között, a nátha, a szívbetegségek, a vesebetegségek gyógyítására használják. A C-vitamin egészségügyi előnyei abból fakadnak, hogy a szervezetben különböző mechanizmusokra képes hatni.
 

Antioxidáns tulajdonságai

A C-vitamin erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes csökkenteni az oxidáló szabad gyökök káros hatásait. A külső környezeti mérgek a szervezetben reaktív molekulákká alakulnak át, amik olyan melléktermékek, melyek rendkívül instabilak és károsíthatják a sejteket, mivel reakcióba léphetnek fontos molekulákkal. A C-vitamin közvetlenül képes csökkenteni a szabad gyökök okozta károkat és semlegesíteni ezeket a reaktív molekulákat. Az oxidatív károk csökkentése nemcsak az jó egészség megőrzése szempontjából fontos, hanem azért is, hogy elkerüljük az olyan rendellenességeket, mint a rák vagy a szívbetegségek.
 

Kollagén termelés

A C-vitamin másik előnye szorosan kapcsolódik a kollagén szintetizálásában való részvétellel. A kollagén az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje a szervezetben és az egyik fő összetevője a bőrnek, a fogaknak, a porcoknak, a csontoknak, az inaknak, a vérereknek, a szívbillentyűknek és sok más szöveteknek. A szervezetnek C-vitaminra van szüksége a kollagén szintetizálásához. Amikor a szervezet nem rendelkezik elegendő C-vitaminnal, akkor nem képes kollagént előállítani, aminek következtében a szövetek vesztenek feszességükből és rugalmasságukból. Ilyenkor például a sebgyógyulás is lelassul.
 

Az immunrendszer működése

A C-vitamin szintén fontos szerepet játszik az immunrendszer szabályozásában. A C-vitamin sokféle immunsejtet képes stimulálni, például a fehérvérsejteket. Ezek a sejtek pedig fontos szerepet játszanak a fertőzések leküzdésében, a vírusok elpusztításában. A C-vitamin ezenfelül növeli az antitestek számát is a vérben, amik segítenek a vírusok és baktériumok elpusztításában..

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

-30% BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

A készítmény C-vitamin tartalma fokozatosan szabadul fel a szervezetben. A hosszan tartó hatás révén folyamatosan biztosíthatjuk szervezetünk C-vitamin szükségletét.

Ár: 2590 Ft
3690 Ft
Megnézem

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

-27% BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

Ár: 2750 Ft
3790 Ft
Megnézem
Újdonság

Biosynex AutotestCovid-19 gyorsteszt 1db

-34% Biosynex Autotest Covid-19 gyorsteszt 1db

Ez az otthoni gyorsteszt meghatározza, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a COVID-19-ért felelős vírussal. Érzékenység és specificitás A Biosynex COVID-19 otthoni gyorstesztet klinikai igazolt diagnózissal hasonlít

Ár: 5970 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!